Demo Mindstorms

Hier kunnen de liefhebbers van Lego Technic en Mindstorms met elkaar van gedachten en ideeën wisselen.

Demo Mindstorms

Berichtdoor FrankDH » ma 23 maart 2015, 10:22

Als aanvulling bij de demo van 14/3 hier een aantal interessante links:
http://www.olbc.be/LEGO_Mindstorms_EV3.pdf (mijn demo in pdf formaat);
http://www.lego.com/nl-be/mindstorms/do ... d-software (Nederlandstalige versie van LabView, de EV3 programmeeromgeving);
http://robotsquare.com/2014/06/25/tutor ... e-edition/ (Engels; tot nu toe heb ik geen nederlandstalige versie gevonden, ik blijf zoeken en zal het resultaat hier posten)
http://www.lego.com/nl-be/mindstorms/support (Mindstorms thuispagina);
http://www.obs-dehorizon.nl/images/file ... _guide.pdf (Nederlandstalige handleiding bij de Educational set 45544);

Een van de vragen die gesteld werden was: "Als ge de softwareblokken voor ultrasoon en gyro sensor downloadt en installeert, gebeurt dit dan ook op de steen of moet ge daarvoor extra SW downloaden?"
Neen, dat is niet nodig. De steen zelf is reeds voorbereid om beide sensoren te herkennen en gebruiken. Het verschil zit hem in de programmeersoftware (LabView). Daarvan bestaan er twee versies: de Home Edition en de Educational Edition. In de Educational Edition zitten de programmeerblokken voor beide sensors reeds verwerkt. In de Home Edition niet. Beide programmeerblokken kunnen gedownloaded worden van de Lego Mindstorms site (tweede link hierboven) en moeten dan volgens de procedure in de derde link geactiveerd worden.

Hiermee kan je al heel wat tijd vullen. Als jullie nog links vinden waarvan jullie denken dat ze hier thuishoren, geef maar een seintje. Ik zal ze hier dan toevoegen.
De Admin kan misschien van deze draad een "sticky" maken. Dan blijft hij bovenaan de lijst staan. En hij kan dan misschien van de gelegenheid gebruik maken er voor te zorgen dat links opengaan in een nieuw tabblad. Alvast bedankt Admin.

Veel bouw en programmeer plezier!

Groetjes,
Frank
FrankDH
 
Berichten: 63
Geregistreerd: di 26 aug 2014, 15:45

Keer terug naar Technic / Mindstorms

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron